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Appendix B, A-3 – Scoreboards and video 

The playing rules state, “Any instance in which an umpire has made a judgment call may be 

replayed only one time at regular speed and must be replayed before the next batter (for either team) 

enters the dirt area around home plate.”  

Interpretation – When video review is available and being utilized, an unlimited number of replays 

at regular speed or slow-motion may be shown of the play while it is under review. Additional 

replays, using the same video clips available to the video review process are only permitted after a 

coach has challenged a reviewable play or the crew chief has decided at his discretion to review a 

play and the umpires are in the process of the review. The videoboard is not intended to assist 

coaches or umpires in determining whether a play should be reviewed. 

Rule 9-2-h – Pitcher’s Use of Wristband for Receiving Signals 

The rule states “A pitcher shall not wear jewelry or clothing items that a batter or umpire considers 

distracting (e.g., chains, white logos, wrist bands, loose lacing on glove). 

Interpretation – In order to facilitate receiving signals in an accurate and timely manner, a pitcher 

may wear a wristband with a signal card insert on his non-pitching wrist/forearm.  It must be black 

or a solid, dark color.  If the insert is not covered with a flap, it should be on the inside of the wrist 

to reduce any distraction to the batter.  There shall not be any attachment to the pitcher’s glove. 

Rule 5-2-f-Note 1 – Use of Technology to Transmit Signals 

The rule reads “Video and communication equipment used to transmit information between 

coaches, coaches and players, scout or other team personnel shall not be allowed for intercollegiate 

competition.” 

Clarification and Reminder – Any use of technology to transmit signals must be approved by the 

NCAA Baseball Rules Committee in writing as an experimental rule before it can be used.  Also, 

any information gathered by video or other technology cannot be transmitted to the team during the 

contest.  Such information can only be used in the future for training and coaching purposes. 


